fredag, juni 22, 2012

MIDSOMMARSOL....än så länge. ÄR TILLBAKA OM EN VECKA

Bild från 2008. Tyckte den passade i dessa midsommartider då ofta jordgubbar är i fokus.

Själv åt jag upp alla mina gubbar igår. Spelar liksom ingen roll numera vilken dag man äter dem. För mig alltså. Tycker det är lite synd att bilderna blir så små på bildspelet. Borde ha zoomat in varenda bild. Men jag tänker inte sätta mig och göra om *ler*. Kan ju försöka komma ihåg det om utifall jag gör ett nytt någon gång, om så där några år.

Vaknade runt sju idag med lite rastlöshet i kroppen så hade inte ro att ligga kvar. Fast jag var inte helt utsövd. Idag ska jag ju inte göra ett dugg så stör mig på att jag inte bara kunde coola ner och somna om. Tänkte först ge mig ut och intervalla, men kände inte alls för det. Det blev kaffe och frukost och dator istället.

Än så länge skiner solen fast det blåser i trädtopparna ser jag genom fönstret. Jag hoppas solen är kvar några timmar så jag hinner ligga och pressa lite på en filt i gräset. Åka och bada är nog ingen ide, för de påstår ju de där som vet, att det ska bli regn. Är det inte ganska vanligt? Att det är dåligt väder midsommar. Fast jag minns ju fler soliga och varma midsomrar än jag minns regniga och kalla.

Kollade faktiskt lite på vädret nu nyss. Brukar inte bry mig så mycket om prognoserna i vanliga fall. Men nu kollade jag hur det ska bli nästa vecka där vi ska vara. Jag vill ju förstås sola och bada. Men det visade regn, regn och åter regn. Bada kan man ju i och för sig göra fastän det regnar och jag får väl se det positivt ( med tanke på cancerrisken) om jag går ur denna sommar lika vit i skinnet som när den började. Om den nu överhuvudtaget har börjat än.

I morgon blir det ingen dator. Då ska jag stå vid spisen hela dagen och sedan förbereda allt vi ska ha med oss...täcken och kuddar och mat och vin och myggspray och gud vet allt. På söndag kikar jag bara in på skrivdatorn och kollar mailen innan jag tar bussen och hämtar hyrbilen. Sedan är det bara att lasta in, hämta upp skruttungen och förhoppningsvis kommer vi iväg framåt sena eftermiddagen.

Bilen ska återlämnas senast fredagkväll så då bör vi ju vara hemma igen och känner jag mig själv så är väl det första jag gör att sätta på datorn. Det kan ju också bli så, om det är dåligt väder, att vi tröttnar och åker hem redan på torsdagen. Hur som helst är jag tillbaka på bloggen om sådär en vecka.

Nu ska jag gå ut på balkongen och se om det finns några moln och hur stora de i såfall är. Än så länge lyser solen så fint in här där jag sitter, så någon timma hoppas jag iallafall att få på min filt. Fast jag ser också hur blåsten tar tag i trädkronorna då och då.  Ja,ja det blir som det blir. Hoppas ni som läser får åtminstone lite solsken där ni befinner er och så säger jag bara nu


2 kommentarer:

Svenne sa...

Denna midsommaren kommer jag nog aldrig att glömma, till och med regnmätaren blev full;-)

Gretas Svammel sa...

Så kan det va..Svenne..helst skulle väl ingendera bli det. Full alltså.