måndag, november 26, 2012

NYANSERAD DN LEDARE och KORT OM DAGEN

Äsch, jag tar väl den här bilden, så jag blir av med den i bloggmappen.. Tagen som ni säkert förstår på samma gång som den liggande i samma klädsel, som jag hade för ett tag sedan på bloggen. Ett tag tog jag lättklädda bilder på löpande band, men sista veckan inte en enda. Fast jag har en bildide i huvudet just nu som jag ska testa när jag får lust.

Jag hade allt ett svar från DN i morse...att de valde att inte ta in den. Det förstod jag ju, men glad att de iallafall svarade. Väldigt glad också över en nyanserad artikel på ledarsidan idag. Det är snudd på sensationellt *ler* och det märks i kommentarsfältet. Inte alls samma öppna syn som kommentarerna till kvinnoförbundskvinnornas moralartikel i lördags. Dagens ledare tangerar i vissa bitar mina och andras åsikter. Citerar några delar:

"...det är en avgrund mellan kvinnor i människohandel som i ”Lilja 4-Ever” och låt säga danska eller tyska prostituerade utan missbruksproblem. Det är inte en gradskillnad av frivillighet, det är en artskillnad."

Det här att blanda ihop två olika begrepp - prostitution och människohandel, som sexköpsmotståndare i stort sett alltid gör, tror jag kan göra mer skada än nytta. Det blir lite som att de jagar mygg och silar kameler. De ser inte de verkliga offren eftersom, enligt dem, alla är offer...även jag. Det blir väldigt fel. Ifall jag skriver någon dag om radioprogrammet jag nämnde så ska jag utveckla det lite mer.

"Det är lätt att sitta på höga hästar i Sverige och med moralistiska pekpinnar frånta kvinnor i Niger sin enda försörjningsmöjlighet utan att lansera så mycket som en enda idé om hur de i stället ska få mat på bordet."

Heja, heja. Det är så sant, så sant.

"Lika viktigt som att vi får ha vår syn på att aborter ska vara lagliga och sexköp olagliga är att – inom rimliga gränser – respektera andra länders rättspraxis. Därför bör inte svenskarnas sexköp av vuxna utomlands kriminaliseras. Däremot kan vi gärna fundera över hur vi bättre skyddar de barn som utnyttjas, där det inte är barnets ålder som avgör om något är brottsligt eller inte, utan hur gammal gärningsmannen upplever att barnet varit. Vilket i praktiken leder till ett uselt skydd för tonåringar. I Sverige. Och utomlands."

Det här sista är så viktigt och som jag själv skrivit massor om. För att kunna finnas för de unga..tjejer som killar, destruktiva som icke destruktiva, nyfikna av sig själva som de som luras/hotas... så måste skygglapparna bort, kunskapen ökas och resurserna stärkas. Oavsett vad man anser om betalsex så ska inte de utsatta unga behöva känna stigmatisering, skam och skuld när och om de vågar be om hjälp. I det fallet är vi kvar på 70-talet.

Som sagt jag är positivt överraskad. Det här visar att man kan vara emot sexköp, men ändå ha en nyanserad åsikt. Jättebra DN.

Lite kort om dagen innan Sommarpratarna börjar. Regn och rusk och usch, usch. Dessutom var bussen hem tjugo minuter försenad och när jag väl kom in i den skulle man kunna jämföra den med thailändska tuck-tuck. Överfull, men jag fick en ståplats iallafall ha,ha. Med nöd och näppe.

Förutom ett trevligt, lite längre besök så fungerar datorklockan igen. Fast den gick fel även imorse när jag startade datorn. När jag klickade för att ändra tiden så hoppade den rätt av sig självt och den går på pricken rätt fortfarande. I morgon blir det också en sväng till oasen. Då hoppas jag inte att det regnar på sena eftermiddagen, för då är tanken att handla här i samhället och sedan få den där lagom promenaden hem. Sedan tänkte jag inte göra så mycket mer den här veckan. Inte i oasen iallafall. På torsdag blir det Lundell och på fredag kommer troligtvis ett par bekanta. De har hållit på nu ett tag att komma, men inte fått för mig *ler*. Ena gången skulle avkomman komma, andra gången ville jag ha en helg för mig själv. Vi får se om det kommer något i vägen även nu. Nej vars, det är inget fel alls på de här. De ska åka buss både hit och hem, så det blir kanhända ett par glas rött.

Jag håller just nu på med en grej jag fick för mig. Sedan i fredags dricker jag inte kaffe och vin har jag inte druckit sedan sist, när det nu var. Tänkte först fasta som jag gjorde förr, men har inte rätta motivationen. Däremot att avhålla mig "gifter" ett tag går hur bra som helst.Det händer att jag gör då och då, fast länge sedan nu. 10 dagar hade jag tänkt, alltså till söndag. Men det skiter sig ju om de kommer på fredag. Läste någongång, någonstans att när man har alkohol i blodet så koncentrerar sig kroppen på att förbränna det och fettet kan lägga sig till ro... tex på magen hmm.

Jag hinner kolla mailen också ser jag, innan jag intar soffläget.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu en fiiiin bild i det röda, passar dig perfekt./Pussgurkan

Gretas Svammel sa...

Ha,ha...pussgurkan...jag vet att du tycker det *ler*. Tack.

Unknown sa...

Greta

Det pågår nog en proccs mot normalisering av åsikter och lagstiftning kring sexhandel. Bra att DN börjar inse att svensk lag sträcker sig till Sveriges gräns.

Mycket fin bild! Du är verkligen snygg och sexig!

Svenne sa...

Vadå äsch?
Får alltid mersmak av dina "eggande" bilder;-)

Gretas Svammel sa...

Ja, det är både bra och förvånande...Hans-E..

Gretas Svammel sa...

Ja så det kan vara...Svenne... och idag kommer en ny.