söndag, juli 21, 2013

KVINNOFÖRBUND, PROTESTER och SEXKÖP UTOMLANDS

En repris av förra helgens bild med av bikinibehån då vått linne. Fast eftersom linnet ska tvättas idag så blötte jag hela i morse, tog på mig det och knäppte några bilder. Inte så pjåkigt kanske. Hängde upp lakanet jag precis rivit ur sängen för tvätt, som bakgrund.

Jaha, vad hade jag tänkt ägna det här inlägget åt då? Jo, lite allt möjligt som jag hittat under förmiddagens nätsurfande. Fredagens protesterande runt om i världen mot vår sexköpslag, kvinnoförbunden och deras ideer, en video på youtube om minnesstunden i Västerås för Jasmine och ett inlägg av Laura Agustin. Egentligen skulle det platsat bättre på gretas sparade. Men jag tror att det är den här svammelbloggen som läses mest nu, så det blir nog inget nyskrivet på den andra mer. Den får bara förvara det jag redan tidigare skrivit och haft åsikter om vad gäller sexköpslagen.

I fredags protesterade som sagt sexarbetsorganisationer runt om i världen utanför de svenska ambassaderna, mot bla vår svenska sexköpslag. Det är bra, det är stort, det är nödvändigt. I allra högsta grad nödvändigt. Om ni är pluskund på DN så kan ni läsa en artikel där. Jag är det inte. Men faktarutan kan man läsa oavsett. Nu ska man vara medveten om att vad Tyskland gjorde var att legalisera prostitutionen. Jag med flera vill avkriminalisera. Inte riktigt samma sak och det finns inlägg ifall man vill leta på gretas sparade om skillnaden. Eller googla förstås. 

Sveriges radio har ett litet inslag om det. Annars är det väldigt, väldigt tyst i svensk media. Det är så tabubelagt det här med sexköp och att informera om vad som sker angående det, när det handlar om att gå emot det politiskt korrekta, att det är ingen jäkel som vågar. Hur sjukt är det inte?

I fredags hölls också en minnesstund i Västerås för Jasmine och som jag skrev i fredagens inlägg, en tyst minut hölls till hennes minne. På youtube finns en video där någon som jag tyvärr inte vet vem det är ( kan gissa att det är någon RFSU/RFSL:are ), på engelska pratar om Jasmine och om lagen. Jag förstår inte så mycket *ler*, men jag tycker det är en viktig gest eftersom det kan ses av hela världen. 

Igår kväll såg jag TV 4 nyheterna kl.22.00 och hajade till och förvånades över att sexköpslagen plötsligt kom på tal. Det handlade återigen om det här att straffa svenska män som betalar för sex utomlands och återigen är det kvinnoförbunden som ligger på. Det kändes bara så himla malplace' efter att hela världen nu fått upp ögonen ordentligt för hur idiotisk vår sexköpslag är. Månne att det finns en rädsla bakom så de snabbt måste lobbyrera och aktuallisera sin ståndpunkt. Någon, tror det var en folkpartist jämförde i inslaget prostitution med våldtäkt. Lite taskigt måste jag säga mot de verkliga våldtäktsoffren.

I SvD fann jag idag ett par artiklar om det hela. Det är tydligen Folkpartiets och Centerns kvinnoförbund som ligger på nu och de har vad jag kan utläsa Vänsterpartiets kvinnor med sig också. men Ask säger ( än så länge ) ifrån. Men det här med politiska kvinnoförbund? Är det inte förlegat i ett jämställt land som Sverige? Som åtminstone vill framstå som jämställt. Det finns väl inga politiska mansförbund, varför ska vi då ha kvinnoförbund?. Det är en sak att ha politiskt oberoende mansorganisationer som kämpar för sin rätt vid tex vårdnadstvister och dy och likaså kvinnoorganisationer som månar om kvinnan vid exempelvis våld i hemmet. Men politiska kvinnoförbund som på något sätt antar jag ska vara kvinnans röst i församlingen. Vi har väl för sjutton 2013 kommit så pass långt att vi kan prata för oss själva.

I ett jämställt samhälle samsas män och kvinnor med samma ideologi i ett och samma parti utan att det ska behövas knoppas av i ett särskilt kvinnoförbund. Det måste vara en gammal kvarleva från första hälften av nittiotalet, då Sverige inte var jämställt. Hur många av Sveriges kvinnor håller med de här konservativa tanterna ? Inte jag iallafall.

Vad gäller själva förslaget är det väl dömt att misslyckas. De själva har ju all rätt i världen att tycka som de gör, att sexköp inte ska ske varken här eller annanstans. Jag tycker också massor om mycket, men därifrån till att pådyvla alla sin tro är att gå lite väl långt. Ett förbud utomlands hjälper inga utsatta sexsäljare. Man kan inte påstå att just svenskarna utgör huvuddelen av de som köper sex i världen eller ens i Europa. Av någon anledning ( maktbegär, bekräftelsebehov, egokänsla mm ) så tror dessa konservativa tanter att de själva och Sverige är bäst och mest jämställt och genom att tjattra om det här förslaget så tror de att övriga Europa/världen ska anamma deras moral och även sveriges sexköpslag. Sanningen är att de flesta länder tar avstånd från vår lag. 

Genom påverkan av svenska politikers osanningar och för att få bukt med den ökade gatuprostitutionen så införde Norge vår lag för ett antal år sedan och de tog det ett steg längre och förbjöd sexköp även utomlands. ( nu funderar vissa partier i Norge på att avskaffa lagen ).  Men inte en enda, har norska ordningsmakten kunnat hitta som köpt sex utomlands. Vad är det för mening med en sådan lag då?  Däremot fann ett tv-team en norsk politiker som köpte sex i Lettland och hade inte tjejen erkänt så hade inga säkra bevis funnits. När det här sedan visades i tv så kunde han förstås inte neka utan betalade sina böter och fortsatte som politiker.

Slutligen var jag inne på Laura Agustins blogg, mest för att se om hon skrivit något om Jasmine och lagen etc. Men senaste inlägget 19 juli var också intressant. Skrivet på engelska så körde översättning och det blir ju aldrig helt bra. Om jag förstod rätt så var hon i Kanada för att kämpa emot att de inför liknande lag som vi. Gå gärna in och läs ni som är intressade. Det är värt att läsa, då hon genomskådar falskheter och motsägelser och okvalificerad fakta. 

Jag vet ju att jag har olika kategorier läsare. En del är intresserade och engagerade, medan andra bara vill se mina bilder och vissa bara vill läsa om min sexhobby eller min vardag. Men så är det ju. Vi är olika.

Nu är klockan fem, solen gassar fortfarande, tvätten är tvättad och upphängd. Bara att hämta in senare ikväll. Mellan tvättstuga och bloggskrivande så slängde jag in parmesanosten jag köpte för en vecka sedan, skuren i bitar i ugnen.  Så fett! Det bara rann fett och jag är ju lite allergisk mot slibbigt, drypande fett. Men när jag fått byta tallrik ett par gånger och de torkat till, så var de väl helt okej. Men jag tror att det hade varit lika gott med en lagrad greve' eller prästost. Så någon höjdare var det inte. Men nu har jag testat. Ett glas rött slank ner också. 

Bädda rent i sängen står på tur och dusch, peeling, hårtvätt och insmorning. Imorgon börjar vardagen igen och alla gånger är jag dötrött när klockan larmar vid fem, för att jag vet att jag inte får sova längre. Idag när jag kunde sova då vaknade jag ju före fem. Sånt är livet och det är bara att se glad ut ändå *ler*.      

6 kommentarer:

Unknown sa...

Greta
Det är otroligt att några damer kan få så stort utrymm i media med sitt befängda förslag att kriminalisera svenskars sexköp utomlands. Hur skall en en sådan lag kunna upprätthållas? Bättre vore ifall kraft satsas på att reformera den aktuella sexköpslagen så att den reflekterar den verkliga situation. Acceptans och godkännande av avtal om en sexuell tjänst mellan två myndiga personer. Sexköp och prositution har förkommit ända sedan det grekiska riket. Det finns människor som vill ha/sälja sex utan långa känslomässiga relationer.

Var går gränsen? Är det olagligt att betala skådespelare i en porrfilm eller en nakenmodell? Börjar olaglighten ifall hon onanerar framför kameran?

Vått linne är alltid sexigt! Läckert att skymta bröstvårtorna.


Svenne sa...

Jag vill se meer bröstvårtor;-)

Gretas Svammel sa...

Det är ju sådana damer...Hans-E...som får utrymme. De som har ett budskap som går politikernas vägar.
Testa att skicka in dina synpunkter så får du se...om du blir publicerad *ler*.

Gretas Svammel sa...

Det förvånar mig inte alls...Svenne..

Anonym sa...

Vått linne är läckert. Ha det ännu blötare nästa gång, helst stående i duschen, Greta!

Gretas Svammel sa...

Ja det var väl ungefär så vått på bilden...Anonym...