torsdag, mars 06, 2014

PUSTAR och ÄR TRÖTT

Kör både igår och idag med en gammal huvtröja anno nittitalet. Har den ibland när jag går ut och går, men aldrig offentligt numer. Förrän nu då och anledningen är förstås "gravid"magen. Huvan drog jag upp bara för bildens skull.
Idag kommer jag på mig med att sitta och pusta med jämna mellanrum. De där sticken jag kände av i tisdags är idag ett ständigt molande på vänstra sidan ut mot ryggen. Tror det är första gången jag har fysiska problem av magskiten, som verkligen påverkar mig negativt. Blicken dras ständigt mot datorklockan, jag vill bara härifrån. En timma till ungefär sedan kan jag dra. Dra till min lilla oas, men handlar lite innan. Sedan hinner jag nog blunda en halvtimma innan jag måste fixa till mig innan besöket. Massage på en helt ny okänd. Jag hoppas han kommer som det är sagt.

Trött som vanligt, men till viss del kan det bero på att jag sov i soffan i natt. Såg reprisen av Skavlan klockan åtta och fortsatte med Aktuellt och där någonstans åkte ögonen igen. Vaknade efter någon timma, stängde av tv-n och tänkte resa mig för att släcka och fortsätta sova i sängen. Men jag somnade igen, vaknade vid halv ett med alla lampor fortfarande tända i kök och hall och i rummet. Lät ögonen falla igen, igen och vaknade vid fyra. Tänkte att jag måste lägga mig i sängen och sätta klockan på ringning så jag vaknar på morgon. Men orkade inte utan sov vidare och vaknade som tur var tjugo över sex. Startade sedan dagen här på förvaringen med ett ingående, analyserande samtal om svenska kyrkan, med syndrommannen. Gud så pigg jag blev *ler*. Not.

Förr, alltså för flera år sedan, så åt jag då och då havregrynsgröt när jag blev lite småhungrig. Nu tror jag inte att jag ätit gröt sedan jag flyttade 2011. Men igår kväll sög det lite i magen och jag fick för mig att jag kanske skulle fixa till lite gröt, vilket jag då gjorde. Visst var det rätt gott, men himla mäktigt och tjofsigt. I morse när jag slog upp ögonen så var bland det första jag såg en intorkad grötskål.

De pratade om arbetsförmedlingen på Aktuellts lokala nyheter Östnytt i går kväll. Hur överbelastade handläggarna är. Jättebra att det tas upp, för det påverkar ju hur myndigheten sköter sitt uppdrag och de flesta vet väl att den här statliga myndigheten idag mest är en kontrollorganisation. Som således inte är till någon speciell hjälp för de som de ska vara till gagn för. Se det gärna. Nu kör tydligen både SVT och fyrans lokala nyheter reportage om AF och Fas3. Kanon, tycker jag. Så folk får en insikt i hur verkligheten är.

En annan verklighet är den som jag nämnde i går eller om det var i förrgår. Att socialbidraget idag inte används så som syftet från början var, alltså som en sista nödlösning vid ekonomiska svårigheter. Men man kan även bli nekad socialbidrag, trots att man har barn. Det ska inte vara så egentligen, men har man otur och får "fel" handläggare så kan det ske. Överhuvudtaget så är mycket avhängigt vilken handläggare man får, även på AF. Fråga mig, jag vet *ler*. Den här familjen med tre barn fick slutligen hjälp av Giving people efter ett nödrop på Facebook. Anledningen till att de behövde ekonomisk hjälp för att kunna köpa mat var försenat bostadsbidrag och underhållsbidrag.

Det börjar bli lite jobbigt att sitta här nu, dels för magen men också för allt snack som just nu är här inne. Kan inte koncentrera mig riktigt. Tänkte ändå nämna Veckans brott i tisdags, där de tog upp prostitution. Många har säkert sett det. Ca 25 min in i videon börjar reportaget. Naturligtvis har jag åsikter om det, men orkar inte just nu att dra dem. På ett sätt är det förstås bra att de har koll på om någon ofrivilligt säljer sex, men då är det väl den personen de ska fokusera på och inte sitta utanför och haffa kunderna? Sedan dras liksom allt över samma kam. Jag kan omöjligt tro att de flesta sexsäljare har 15 kunder per dag av de frivilliga. För det kommer ju även frivilliga tjejer från andra fattigare länder hit för att tjäna ihop pengar.

Nu måste jag gå en runda innan jag lättar från stället för gott denna dag.

4 kommentarer:

Svenne sa...

Äter man havregrynsgröt på morgonen så står man sig hela dagen, eller hur?

Unknown sa...

Greta

Havregrynsgröt och ett kokt ägg är äkta frukost.

Veckans Brott reportaget verkar arrangerat. GW verkar inte vara övertygad om den svensk lagstiftningens förträfflighet. Har ju varit tvära kast. Från avkriminalisering på 70-talet till kriminalisering på 80-talet,

Gretas Svammel sa...

Det gör man säkert...Svenne...om man nu gillar gröt till frukost.

Gretas Svammel sa...

All frukost är väl äkta...Hans-E.. *ler*. Men det är en stabil frukost. Fast inget för mig.

Svårt att veta vad GW egentligen tycker. Han kan väl inte sitta i tv och kritisera sexköpslagen, antar jag. Fast å andra sidan brukar han ju säga vad han tycker.