tisdag, april 15, 2014

DET TAR SIG

Det går bättre och bättre dag för dag kan man säga. Och så ska det väl också vara. I morse vaknade jag vid sju efter en hel natts sömn. Var uppe på toa men lade mig igen med en bok. Vaknade till av en smäll.... då boken for i golvet. Jag hade alltså bara somnat mitt i läsandet. Vände mig på sidan och sov vidare. Nästa gång jag slog upp ögonen var klockan tio. Hög tid att ta tabletterna om jag ska försöka hålla ungefärliga tider som på sjukan. Då tog jag dem 8.00.... 14.00...20.00 och sedan sprutan vid nio.

I dag slopar jag morfinet helt. Jag tog en igår kväll och det blev den sista.  Såg att den Voltaren liknande tabletten jag tar tre gånger per dag räcker till och med torsdag. Sedan ska jag tydligen sluta med den också. Var inne på Mina vårdkontakter och kollade och det receptet gällde bara en gång. Alvedonen däremot kan jag ta ut en gång till. Men jag hoppas jag är helt medicinfri efter två veckor, förutom propp sprutorna som jag får dras med några veckor till.

När jag stod där i köket och skulle fixa frukosten kände jag för första gången på flera veckor sug efter kaffe. Det var även så gott som jag hade föreställt mig. Det är ett gott tecken *ler*. I går åt jag bara lagad mat en gång och det kommer jag fortsätta att göra tror jag. Äter jag mellan 14 och 16 så är jag ju inte ett dugg hungrig på kvällen. Då räcker det med blåbär eller te och skorpor. Skorpor är en grej jag också fått dille på efter operationen. Det är en del märkliga saker som följt i dess spår.

En ny liten familjemedlem såg dagens ljus i går och bara av att titta på bilden på den lilla så blir  jag nästan helt frisk. Men det får vänta några veckor innan jag kan säga hej till underverket live så att säga.
Fint väder lovas det till helgen. Jag funderar faktiskt ( beroende på hur fint det nu blir ) att åka och bada. Nej vars, men att lägga mig ute på en filt. Antagligen kommer jag inte att kunna ligga på magen och sola ryggen, men jag kan ligga på rygg och sola magen. Nu vet jag att man ska vara försiktig med solljus på nyopererat sår, men jag har ju bandage fortfarande som skyddar. Sedan får jag väl helt enkelt köra med baddräkt i sommar, eller tejpa över såret. Det löser sig alltid.

Alltså jag läser ju nyheter och nätblaskor och det finns ju som vanligt en hel del jag har åsikter om, men det är inte längre ( just nu i alla fall ) så jätteviktigt. Jag sparade ner några länkar som jag brukar göra, men jag har för tillfället inte lust att tycka så mycket. Kan ju ändå länka till notisen om socialchefen som köpt sex. Bara för att känna mig lite samhällsmedveten ha ha. Nej vars. Han erkänner i alla fall att han haft sex med henne, men inte betalat. Fast det fanns tydligen bevis på hans läsplatta, står det. Vad det nu kan vara för bevis? Jag menar om Kalle mailar mig att han vill träffa mig en timma och undrar om det kostar si och så fortfarande och jag svarar med prisuppgift, så är det ju inget bevis för att den summan sedan betalades. Inte ens ett "tack för besöket" mail ser jag som ett bevis på att ett sexmöte mot betalning har skett. Jag hoppas han står på sig.

Min egen sexhobby går jag ju här och funderar på också. Just nu känner jag mig ju inte så särdeles attraktiv *ler* och inte blir jag ju heller yngre. Kanske är det läge att säga upp oasen och göra sorti i den här branschen. Så går tankarna ibland nu. Men så tänker jag också att jag ska ta det lugnt och se tiden an och inte oroa mig för ekonomin nu när jag inte får in varken till oasens hyra eller till andra saker som aktivitetsstödet inte på långa vägar räcker till. Saker och ting brukar ju oftast lösa sig på de mest märkliga sätt. Så det lutar åt att jag fortsätter att ha is i magen. Det är inte heller riktigt min grej att en sådan här sak ska bli anledningen till att jag slutar med något som jag verkligen gillar. Därtill kommer ju även den aspekten att det finns rätt många som jag gärna vill återse innan jag slänger in handduken. Man vill ju säga hej då liksom.

Nu ska jag gå och koka broccoli och steka en torskrygg och öppna en burk med gröna bönor. Det blir dagens mat och jag är riktigt sugen nu. Ute är det ömsom sol och ömsom mulet, så något solande på balkongen blir det inte. Det blir soffan och boken en stund efter maten. Sedan ska jag söka två jobb som jag hittat. Egentligen behöver jag inte söka jobb nu när jag är sjukskriven, men det blir ju ändå så att jag kollar efter jobb och hittar jag något tänkbart så klart att jag slänger iväg en ansökan. Beställa två-tre böcker ska jag också göra.  

2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,

Trevligt att att se att du bara blir bättre för varje dag!

Gretas Svammel sa...

Sakta men säkert... Hans-E...