torsdag, maj 22, 2014

FYRKLÖVER

Visst är väl det här en fyrklöver?. Det är så märkligt så jag tror knappt på det.  Min fjärde fyrklöver under min livstid. Jag brukar ibland kolla om jag ska hitta någon, men det gör jag förstås aldrig och man ska egentligen inte leta. Sista gången jag hittade en (förutom idag då ) var -98 när jag var i skogen med två av ungarna en höst. Det var då jag funderade över livet och jobbet och sådant. Kände mig instängd och ville få ut mer av livet, men visste inte riktigt hur, utan att göra de närmaste ledsna. När vi skulle ta cyklarna och cykla hem tänkte jag.... att hittar jag en fyrklöver så kommer det att ordna sig. Och precis när jag skulle sätta mig upp på cykeln så tittar jag ner i gräset och vad ser jag om inte en fyrklöver. Då slutade jag tvivla och trodde på att det skulle ordna sig och det gjorde det ju också. Väldigt bra dessutom.

I kväll tog jag en tur med stavarna runt vattnet. En helt fantastisk kväll för övrigt. När jag går över en gräsplätt på väg hem så tittar jag ner utifall där skulle finnas en fyrklöver. Det skulle i såfall  vara ett tecken att det även denna gång skulle ordna sig.... med sjukdom och ekonomi bl.a. Men gräset var nyligen klippt och de klöverblad som fanns var väldigt små. Jag tänkte faktiskt för mig själv att det kanske inte finns fyrklövrar längre, med tanke på all skit som naturen blir matad med.

Jag tog kort från alla håll och kanter så det verkligen ska synas att det är fyra blad. Nåväl, jag svänger in på min gård och precis vid porten är det en liten remsa av gräs innan grannens altanhäck tar vid. Och där ser jag bara något som det ser ut att vara fyra blad på. Ibland kan det ju vara tre blad varav ett är trasig och ibland kan det vara två klöverstrån som på håll ser ut som ett med fyra blad. Jag håller nästan andan när jag böjer mig ner och tittar ordentligt. Jo men det är ju en fyrklöver. Hur märkligt är inte detta? Jag får nästan en euforisk känsla i kroppen. Nu kan jag faktiskt sluta tvivla och lita på att allt blir bra med tiden. Till saken hör att jag för ett tag sedan hade en väldigt trösterik dröm också. Nu ligger den här fyrklövern i press och sedan ska den sättas in med de andra i en liten tavla jag har.

Så här såg jag ut i morse när jag väntade på bussen till oasen. En sedan länge bekant kund gjorde mig äran idag. Det brukar vara massage som gäller för den här personen så var inga konstigheter,  men efterrätten blev lite annorlunda idag och sånt gillar jag. Han körde magläge hela tiden om man så säger fast sista biten på knä.
Innan besöket så knäppte jag några nakenfoto. Friskt vågat, hälften vunnit. Lite mörka men användbara. Tog även ett lite framifrån där ärret syns. Ni får se i morgon, fast på den bilden har jag photoshoppat dit en trosa. Originalet utan trosa kommer på hemsidan vad det lider. Jag tycker jag måste visa hur jag ser ut nu, för i mina ögon är det inte alls läskigt längre. Kanske inte jätteattraktivt *ler*, men vad sjutton, det är jag som jag ser ut nu.

Åkte sedan hem med första passande buss för att hinna sitta och sola lite på balkongen. Fixade en sallad med kokta ägg och tog med ut på balkongen. Satte mig sedan tillrätta efter maten och efter sådär tio minuter kanske så drog jag med handen över magen sådär som man kan göra. Jäklar jag hade glömt att tejpa över ärret. Men var nog lugnt, tror jag. Tejpen åkte på och sedan kom en massa moln. Fast det var varmt och skönt ändå och fläktade även. Hämtade en bok och satt och läste tills ögonen började åka igen.

Framåt kvällen blev det alltså en tur med stavarna. Än har jag inte kommit upp i min vanliga takt, men stor skillnad mot för några veckor sedan. Hårtvätt efter det och så datorn. Duschen struntade jag i. Duschade ju i ettan och ska duscha i morgon bitti innan jag åker till sjukan. Det får va måtta på duschandet *ler*.

Inget jag ska se på tv förrän 22.30 då det är Kärlekskoden. Jag har följt det och tycker det är lite kul och annorlunda. Ska inte dra nu vad det handlar om. Normalt börjar det 21,00 men är senarelagt idag. Antagligen på grund av sport. Men ska nu i väntan på det se Aktuellt.
I morgon kommer då en del av domen, som jag inte längre är så rädd för.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,

Fyrklövern är ett bra tecken! Kul att du hittade en.

Du är fräsch och vacker på bilden En riktigt härlig sommarkvinna vid busshållplatsen.

Stavträningen är mycket bra för armarna. Jag brukar köra det då jag är ute och går.

Skall bli kul och få se dina nya bilder.

Gretas Svammel sa...

Ja det är inte var dag man hittar en fyrklöver...Hans-E...

Anonym sa...

Tre gånger har jag också hittat fyrklöver...tror faktiskt att det betyder något när man ser det i efterhand. Du ser ju otroligt pigg ut på bilderna, så det är klart att allt ska ordna sig. Kan trots allt förstå att ovissheten gnager.
Kram Pussgurkan

Gretas Svammel sa...

Fyrklöver betyder ju tur, så klart att det betyder något *ler*. Speciellt när man ber om att ifall jag hittar en så ordnar det sig med det jag oroar mig för. Och så bara finns det en där.

Jag är pigg och även om det nu blir tufft framöver en period, så är jag snart på banan igen .