tisdag, augusti 19, 2014

ZACK OCH ANNAT

Nää, jag läste inte ut boken igår kväll. Jag sov innan klockan var 22 och sov gott ända till kvart över sex i morse. Åtta timmar i ett streck. Jag är så glad att de här sömnstörningarna där jag vaknar en gång i timmen inte är något beständigt under den här skitresan jag befinner mig på.
När jag besökt toa, druckit lite vatten och ätit en halv riskaka så kröp jag tillbaka under täcket och då läste jag ut boken.

Boken Zack av Kallentoft och Lutteman. Kallentofts böcker har jag ju läst alla och i november kommer ännu en, Jordstorm. Den här var helt annorlunda än hans helt egna. Hade det varit en film hade jag inte klarat av att se den. Läsa går bra. Förutom att den var ruskigt spännande i stort sett hela tiden vet jag inte vad jag ska säga om den. Jag förnimmer ju en röd tråd i den, som man kanske inte alls behöver förnimma. Om vänskap, att se bortom och om obearbetade demoner i ryggsäcken. Men den handlar alltså inte om det, utan om organiserade ligor som ägnar sig åt att föra in fattiga burmesiska kvinnor/barn till Sverige som får jobba på massagesalonger. Vägrar någon så finns ett gäng hungriga vargar i en lada någonstans i skogen. De hinner få sig några skrovmål innan Zack och hans poliskollegor börjar leta efter ladan. Men innan och samtidigt så händer massor av andra saker också och inte helt förvånande så återfinns en välkänd kostymnisse bland de onda brottslingarna. Helt klart en bok jag rekommenderar för er som gillar spänning. Och eftersom det här är första delen i en serie så kommer fler.

Den här boken valde jag i min bokhylla och blir den jag sätter tänderna i härnäst. Den kom ut på svenska 1989 och jag har alltså läst den en gång. Nu hoppas jag att det jag läste då är bortglömt. Jag har svårt att se om en film jag sett och att läsa om en bok jag redan läst, men hoppas alltså på att jag har glömt den här eftersom det är så länge sedan jag läste den. Vi får se.

En annan bok jag bara måste köpa i september då den kommer ut är Lundells senaste Visenterna. Kanske är den lika dålig som hans sista före den här, men det vet man inte förrän man läst den. Lundell är Lundell om än att boken är kass.

Jag ska väl inte skriva så mycket om mitt mående, då det kan bli lätt tjatigt. Jag ska tala om när jag mår som vanligt igen.... om jag nu gör det mer, innan den här resan är över. Magen är i alla fall helt okej nu, men ögonen rinner och näsan rinner och jag nyser och hostar och är sådär risig som man är när man är förkyld. Trött i kroppen och på kroppen och jäkligt trött på att må så här. Skogen hägrar lite, men orken finns inte och så ser det ut att blåsa en hel del ute. Så jag håller mig inne idag och hoppas på en bättre morgondag. Ska äta lite bulgur och broccoli snart och sedan sätta mig i soffan med skrivdatorn. Har inte öppnat den sedan jag skrev sist vilket väl är en vecka sedan exakt.
Jag vågade mig på en brustablett med järn + c-vitamin idag i alla fall och ska ta en till senare. Det hjälper ju inte mot förkylningen eftersom den redan brutit ut, men det borde hjälpa till att fylla på depåerna i kroppen lite snabbare.

Jag räknade på månadens utgifter förut. Strax under 10 000 totalt och då är autogirot med a-kasseavgift,  hem och liv och pensionsförsäkringar inräknat. Bidraget från soc. lär alltså inte täcka allt, men då har jag både telefon och TV-licens denna månad. Ska man se någon faktura som onödig så är det i så fall fakturan för Zack och förnyelse av datorförsäkringen. Det är bara ett år sedan jag köpte den här datorn, ändå beter den sig stundom lite märkligt.

Fick förresten brev idag att kortet till körkortet inte godkändes. Det var värt ett försök ändå.  Får väl när jag är piggare, dra på hårmössan och leta upp en fotoautomat, om det finns sådana fortfarande .Hårmössan  ja, den ska jag försöka mig på att tvätta idag också. Men först ska jag nu sätta på lite bulgur och sedan se om jag kan uträtta något vid skrivdatorn.

En bild till får ni. Antingen håller ni med eller så gör ni det inte. Valet är ditt *ler*


2 kommentarer:

Unknown sa...

Greta,
Det var en riktig skräckhistoria du har sträcktläst. Har inte någon läst Kallentoft ännu. Håller på med Åke Edwardssons Marconi. En spännande Göteborgshistoria.

Inte så roligt att se på en gubbe i kostym.

Trevligare att se på dig. Läckert sexig i snygg bh. Underbara tuttar med läcker klyfta! Synd att du lagt boken där den låg!

Gretas Svammel sa...

Det är inte säkert du skulle gilla Kallentofts egna romaner...Hans-E... för han skriver lite speciellt med andar som pratar osv. Men jag gillar dem skarpt.

Jag har några böcker av Edwardsson också, men inte den du läser.